Εστιατόριο Ίδη - Παραδοσιακά πιάτα και φρέσκο ψάρι ιχθυοτροφείου

Περνώντας από τον Παραδοσιακό Νερόμυλο δίπλα στο ξενοδοχείο, θα βρεθείτε στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου μας που περιλαμβάνουν εσωτερική σάλα και εξωτερική τραπεζαρία, η οποία το χειμώνα μετατρέπεται σε κλειστή θερμαινόμενη αίθουσα με ένα υπέροχο τζάκι να δεσπόζει στην μέση της.

Μοναδική θέση δίπλα στη τραπεζαρία έχει το ιχθυοτροφείο του εστιατορίου στο οποίο εκτρέφονται πέστροφες, σολομοπέστροφες και οξύρυγχοι. Ψαρεύονται καθημερινά και μπορείτε να απολαύσετε τα φρέσκα αυτά ψάρια μαγειρεμένα με μεράκι μόνο στον χώρο μας.

Και για όσους δεν είναι λάτρεις των ψαριών οι επιλογές είναι πολλές και νόστιμες! Φρεσκοκομμένες σαλάτες με λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο μας, ποικιλία μεζέδων που θα συνοδευόσουν τέλεια το κρασί που μπορείτε να επιλέξετε από την μεγάλη λίστα κρασιών μας, κρέατα από τοπικές φάρμες στην σχάρα ή μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας, κουνέλι τηγανιτό, σφουγγάτο με απάκι (κρητικό καπνιστό κρέας), κρητικό καπνιστό λουκάνικο, χοχλιοί μπουρμπουριστοί, ποικιλία Κρητικών τυριών από ντόπιους παραγωγούς, και φυσικά αρνί αντικριστό*.

Θα έχετε την δυνατότητα επίσης να γευτείτε φρέσκο φτιαγμένες πίτες, σιροπιαστά γλυκά και γλυκά του κουταλιού από εποχικά φρούτα που θα μαζέψουμε από τα δέντρα του κήπου μας.

Το εστιατόριο μας χρησιμοποιεί σε όλα τα πιάτα του παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες της οικογένειας μας.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας στον εξωτερικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο με γρασίδι και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους πάνω από το ιχθυοτροφείο.

* Το όνομα του εστιατορίου άλλαξε έπειτα από 40 έτη συνεχούς λειτουργίας το 2021, από Ταβέρνα Βότομος σε Εστιατόριο ΙΔΗ, δίνοντας έτσι νέα πνοή αλλά παραμένοντας πιστοί στην οικογενειακή παράδοση τιμώντας την Κρητική γαστρονομία.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος του οφτού κρέατος, όπου αυτό ψήνεται αντίκρυ από τη φωτιά και όχι πάνω ή μέσα σε αυτή. Οι βοσκοί του Ψηλορείτη δεν συνηθίζουν να εφαρμόζουν άλλημέθοδο για να μαγειρέψουν τα αρνιά και τα ρίφια τους και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαδικασία που ακολουθείται καθώς θυμίζει τελετουργία.