ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΔΗ

Το Ξενοδοχείο Ίδη βρίσκεται στο χωριό Ζαρός, 45 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη (Όρος Ίδη) εκ’ του οποίου έχει πάρει και το όνομά του.

Είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο που ιδρύθηκε το 1980, το οποίο η σημερινή γενιά συνεχίζει να λειτουργεί με γνώμονα την παράδοση της Κρητικής φιλοξενίας.

Σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες σας, προσφέροντας σας μία άνετη διαμονή με προσωπική φροντίδα, που θα σας κάνει να νιώσετε μέλος της οικογενείας μας.

Το συγκρότημα απλώνεται σε έναν χώρο 15 στρεμμάτων με καταπράσινους κήπους, ποικιλία οπωροφόρων και άλλων δέντρων και περιβάλλεται από την μαγευτική φύση που χαρίζουν τα νερά από τις πλούσιες πηγές του Ψηλορείτη.

Θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα ήσυχο περιβάλλον ακούγοντας μόνο το τραγούδι των πουλιών και τον ήχο του νερού που τρέχει κάτω από τα πλατάνια.

Δίπλα από την είσοδο του ξενοδοχείου μας αναβλύζει πόσιμο γλυκό νερό απευθείας από την πηγή, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχει το ιχθυοτροφείο μας.

Στο εστιατόριο μας μπορείτε να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι από το ιχθυοτροφείο αλλά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις.

Τέλος, μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία άλεσης κριθαριού και σιταριού στον τελευταίο εναπομείναντα ενεργό Παραδοσιακό Νερόμυλο στην Κρήτη.